Zaandam
rensje.steenbrink@hotmail.com

Redesign Kluppen.nl

Redesign Kluppen.nl

Klup is een bedrijf met een communityplatform voor 50-plussers. Ze zijn in de afgelopen jaren flink gegroeid en steken erg veel tijd in het optimaliseren van hun eigen applicatie. Doordat ze veel bezig waren met de applicatie en voordat ik er was maar 1 UX designer hadden, liep de algemene informatiewebsite erg achter. Natuurlijk is de informatiewebsite wel de plek waar de doelgroep binnenkomt, en was het erg belangrijk dat deze werdt ge-update naar de wens van de gebruiker.

Ik ben begonnen met een uitgebreid onderzoek, wat biedt deze website? Wat wilt de opdrachtgever bieden? Wat willen de gebruikers van de website? 

Ik heb een designbrief opgesteld, een plan gemaakt en ben begonnen met het spreken van de verschillende stakeholders. Ik kwam er al snel achter dat kluppen.nl eigenlijk helemaal niet deed wat mijn baas wilde dat die deed. En daarnaast wilde niemand van mijn testpersonen lid worden…. niet goed dus. 

Ik ben begonnen met een MVP maken met daarin de belangrijkste dingen die nodig waren om te zorgen dat de doelgroep WEL lid wilde worden. Ik heb verschillende versies gemaakt qua uiterlijk en ben voor de eerste feedbackronde gegaan. 

Er kwam een keuze uit, maar er moest wel heel veel worden veranderd. 

Na uiteindelijk 4 feedbackrondes hebben we iets wat we langzaam aan het implementeren zijn. 

Ik vond dit geen makkelijk project. Het maken van een product en het valideren met de doelgroep ging prima, helaas had ik aardig wat weerstand vanuit mijn andere opdrachtgever. Mijn baas had bepaalde eisen aan de website die af en toe ingingen tegen de wensen van de gebruiker. Ik heb het lastig gevonden om altijd sterk in mijn schoenen te blijven staan en mijn argumenten over te brengen, maar heb hier zeker ook veel van kunnen leren betreft communicatie, het werken met een directe opdrachtgever en uiteraard het proces zelf.

Zie hier een kleine inkijk van dit project: